• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
Pages: [1]
Author Topic: Another bricked Guruplug, uboot not loading...no serial output  (Read 3529 times)
Griffo
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 3


View Profile
« on: January 31, 2012, 04:10:37 AM »

G'day Everyone,

I've just received my new Guruplug Server from Globalscale and I've already bricked it.  I also ordered and received the JTAG as I was worried I might do this. 

I attempted to upgrade uboot using the guruplug-installer.  Everything seemed to go well until the Guruplug restarted, now it looks like Uboot doesn't load as I get no output on the serial connection.  I still see /dev/ttyUSB0 and when I create the serial session I see the LEDs light up when I type but nothing from the Guruplug itself.

Before this all happened, I was happily connected to the Guruplug via the JTAG in a serial session...

I've spent a couple of hours now trying many different things that I found on the web including:
- re-running runme.sh straight after powering on the Guruplug
- Looping the runme.sh (I'd provide the link to this but I can't seem to find it now)
- Disconnecting and reconnecting everything
- Installing the distro's openocd (Debian Squeeze)

I look forward to everyone's suggestions

Cheers,

Griffo
Logged

Griffo
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 3


View Profile
« Reply #1 on: January 31, 2012, 04:27:21 AM »

I had been trying to successfully rerun the guruplug installer countless times and it's finally worked again but still no serial output Sad


Code:
root@BGLaptop:/home/brad/Desktop/guruplug-installer# ./runme.sh ./openocd/uboot.bin
cp: `./openocd/uboot.bin' and `openocd/uboot.bin' are the same file
 ****     Preparing environment variables file ...
 **** Burning uboot and environment variables ... This will take few minutes ...
Open On-Chip Debugger 0.2.0-in-development (2009-05-17-10:32) svn:1800M


BUGS? Read http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/BUGS


$URL: http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/src/openocd.c $
2000 kHz
dcc downloads are enabled
Info : JTAG tap: feroceon.cpu tap/device found: 0x20a023d3 (Manufacturer: 0x1e9, Part: 0x0a02, Version: 0x2)
Info : JTAG Tap/device matched
Error: unknown EmbeddedICE version (comms ctrl: 0x00000018)
Warn : no telnet port specified, using default port 4444
Warn : no gdb port specified, using default port 3333
Warn : no tcl port specified, using default port 6666
Warn : DBGACK set while target was in unknown state. Reset or initialize target.
target state: halted
target halted in ARM state due to debug-request, current mode: Supervisor
cpsr: 0x000000d3 pc: 0xffff014c
MMU: disabled, D-Cache: disabled, I-Cache: disabled
target state: halted
target halted in ARM state due to debug-request, current mode: Supervisor
cpsr: 0x000000d3 pc: 0xffff0000
MMU: disabled, D-Cache: disabled, I-Cache: disabled
0 0 1 0: 00052078
NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit' found
successfully erased blocks 0 to 2 on NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit'
wrote file openocd/uboot.bin to NAND flash 0 up to offset 0x0005a000 in 56.562771s
target state: halted
target halted in ARM state due to debug-request, current mode: Supervisor
cpsr: 0x000000d3 pc: 0xffff0000
MMU: disabled, D-Cache: disabled, I-Cache: disabled
0 0 1 0: 00052078
NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit' found
successfully erased blocks 2 to 4 on NAND flash device 'NAND 512MiB 3,3V 8-bit'
wrote file openocd/uboot-env.bin to NAND flash 0 up to offset 0x00060000 in 20.127605s
 **** U-boot should be up and running now. Open your console ...
root@BGLaptop:/home/brad/Desktop/guruplug-installer#
Logged

Griffo
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 3


View Profile
« Reply #2 on: January 31, 2012, 03:12:35 PM »

I'm not sure if it will help diagnose the fault or not, but this is the output I receive when the guruplug-installer fails:

Code:
root@BGLaptop:/home/brad/Desktop/guruplug-installer# ./runme.sh ./openocd/uboot.bin
cp: `./openocd/uboot.bin' and `openocd/uboot.bin' are the same file
 ****     Preparing environment variables file ...
 **** Burning uboot and environment variables ... This will take few minutes ...
Open On-Chip Debugger 0.2.0-in-development (2009-05-17-10:32) svn:1800M


BUGS? Read http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/BUGS


$URL: http://svn.berlios.de/svnroot/repos/openocd/trunk/src/openocd.c $
2000 kHz
dcc downloads are enabled
Info : JTAG tap: feroceon.cpu tap/device found: 0xfc0000e3 (Manufacturer: 0x071, Part: 0xc000, Version: 0xf)
Error: JTAG tap: feroceon.cpu             got: 0xfc0000e3 (mfg: 0x071, part: 0xc000, ver: 0xf)
Error: JTAG tap: feroceon.cpu expected 1 of 1: 0x20a023d3 (mfg: 0x1e9, part: 0x0a02, ver: 0x2)
Error: trying to validate configured JTAG chain anyway...
Error: unknown EmbeddedICE version (comms ctrl: 0x00000008)
Error: unexpected Feroceon EICE version signature
Warn : no telnet port specified, using default port 4444
Warn : no gdb port specified, using default port 3333
Warn : no tcl port specified, using default port 6666
Error: unexpected Feroceon EICE version signature
Error: timed out while waiting for target halted
Runtime error, file "./openocd/./board/guruplug.cfg", line 24:
   
 **** openocd FAILED
 **** Is the mini USB cable connected?
 **** Try powering down, then replugging the Sheevaplug
Logged

mabuhay
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 22


View Profile WWW
« Reply #3 on: May 18, 2012, 06:46:18 AM »

Hello

You are not the only one with that problem. For me it turned out it was ther hardware: https://www.newit.co.uk/forum/index.php/topic,3332.0.html

After installing the U-Boot you have to reset, or even unplug, your GuruPlug.

mfg
Logged

My low-power homeserver with the GuruPlug Server Plus: www.myownhomeserver.ch

jolann6973
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 1


View Profile
« Reply #4 on: August 20, 2012, 06:38:57 AM »

Dear Griffo,

Did you manage to do anything ? I have the same problem.

Thank you,

Jolann
Logged

Pages: [1]
Print
Jump to: