• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
Pages: [1]
Author Topic: Help - eSata froze and now won't boot  (Read 2128 times)
alfa145
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 8


View Profile
« on: September 05, 2011, 11:40:47 PM »

All of a sudden i lost contact with my plug (eSata model, everything installed to eSata).

I connected up the console and got the following:


Code:
[94206.142100] sd 1:0:0:0: [sda] Unhandled error code
[94206.146916] sd 1:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[94206.154554] sd 1:0:0:0: [sda] CDB: Read(10): 28 00 1f c5 2b e0 00 00 20 00
[94206.161575] end_request: I/O error, dev sda, sector 533015520
[94206.167431] sd 1:0:0:0: [sda] Unhandled error code
[94206.172260] sd 1:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[94206.179876] sd 1:0:0:0: [sda] CDB: Read(10): 28 00 1f c5 2b f0 00 00 08 00
[94206.186906] end_request: I/O error, dev sda, sector 533015536
[94206.193100] sd 1:0:0:0: [sda] Unhandled error code
[94206.197919] sd 1:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[94206.205559] sd 1:0:0:0: [sda] CDB: Read(10): 28 00 1f c5 2b 20 00 00 08 00
[94206.212587] end_request: I/O error, dev sda, sector 533015328
[94206.218376] sd 1:0:0:0: [sda] Unhandled error code
[94206.223200] sd 1:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[94206.230811] sd 1:0:0:0: [sda] CDB: Read(10): 28 00 1f c5 2b 10 00 00 08 00
[94206.237839] end_request: I/O error, dev sda, sector 533015312
[94206.243685] sd 1:0:0:0: [sda] Unhandled error code
[94206.248494] sd 1:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[94206.256120] sd 1:0:0:0: [sda] CDB: Read(10): 28 00 1f c5 2b 10 00 00 08 00
[94206.263145] end_request: I/O error, dev sda, sector 533015312
[94206.269107] Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
[94206.275104] [<c002df70>] (unwind_backtrace+0x0/0xdc) from [<c02b698c>] (panic+0x34/0x128)
[94206.283349] [<c02b698c>] (panic+0x34/0x128) from [<c0048808>] (do_exit+0x6c/0x670)
[94206.290961] [<c0048808>] (do_exit+0x6c/0x670) from [<c0048e94>] (do_group_exit+0x88/0xbc)
[94206.299200] [<c0048e94>] (do_group_exit+0x88/0xbc) from [<c0055ef4>] (get_signal_to_deliver+0x2f4/0x330)
[94206.308756] [<c0055ef4>] (get_signal_to_deliver+0x2f4/0x330) from [<c002a5d0>] (do_notify_resume+0x70/0x630)
[94206.318652] [<c002a5d0>] (do_notify_resume+0x70/0x630) from [<c0027ee8>] (work_pending+0x1c/0x20)



I gave it a reboot and it now fails to boot off the disk:

Code:
Marvell Serial ATA Adapter
Integrated Sata device found
[0 1 0]: Enable DMA mode
  Device 1 @ 0 1:
Model: WDC WD15EADS-22P8B0                      Firm: 01.00A01 Ser#:      WD-WMAVU3227720
            Type: Hard Disk
            Supports 48-bit addressing
            Capacity: 1430799.3 MB = 1397.2 GB (-1364690128 x 512)

** Bad partition 1 **
** Bad partition 1 **
## Booting image at 00800000 ...
Bad Magic Number


I took the disk out and put it in another machine - ran fsck on it, which took a while and found some bad inodes etc - then ran it again and it was clean.  Now, I'm stuck - I presume the bad partition 1 is kind of bad? Can anyone help me?
Logged

alfa145
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 8


View Profile
« Reply #1 on: September 06, 2011, 01:04:42 AM »

ide part shows:
Code:
Marvell>> ide part


Partition Map for IDE device 1  --   Partition Type: DOS

Partition     Start Sector     Num Sectors     Type
    1                 2048          497664      83
    2               499712      -1368209408     83
    3           -1367707650        3016706       5 Extd
    5           -1367707648        3016704      82

Logged

Pages: [1]
Print
Jump to: