• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
Pages: [1]
Author Topic: Kernel hangs after upgrade.  (Read 2145 times)
Whatboy
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 16


View Profile
« on: April 25, 2011, 09:45:06 AM »

I use the README-PLUG-UPDATE.sh like
 
Code:
sudo ./README-PLUG-UPDATE.sh 2.6.38.4 --nandkernel

but had to install wget and updated the /etc/host to get the files., but forget to uncomment the environments in the script, crap. but then connected the sheevaplug to the computer and after the marvel> prompt, I do this...

Code:
setenv mainlineLinux yes
setenv arcNumber 2097
setenv bootargs rootfstype=jffs2 console=ttyS0,115200 mtdparts=orion_nand:0x400000@0x100000(uImage),0x1fb00000@0x500000(rootfs) rw root=/dev/mtdblock1 rw ip=192.168.1.1:192.168.1.254:192.168.1.254:255.255.255.0:DB88FXX81:eth0:none
saveenv

then run
Code:
run $(bootargs); nand read.e 0x800000 0x100000 0x400000; bootm 0x800000

and this is all I got.
Code:
## Error: "rootfstype=jffs2" not defined

NAND read: device 0 offset 0x100000, size 0x400000

Reading data from 0x4ff800 -- 100% complete.
 4194304 bytes read: OK
## Booting image at 00800000 ...
   Image Name:   Linux-2.6.38.4
   Created:      2011-04-22   7:25:45 UTC
   Image Type:   ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
   Data Size:    2800180 Bytes =  2.7 MB
   Load Address: 00008000
   Entry Point:  00008000
   Verifying Checksum ... OK
OK

Starting kernel ...

Uncompressing Linux... done, booting the kernel.

Anybody knows how to fix it please!?
Logged

Whatboy
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 16


View Profile
« Reply #1 on: April 25, 2011, 10:46:14 AM »

Oppss think it was a typo in the bootcmd, instead of
Code:
bootcmd=nand read.e 0x800000 0x100000 0x400000
it was
Code:
bootcmd=nand=read.e 0x800000 0x100000 0x400000

But now it doesn't autoboot, I have to enter to boot it
Code:
run $(bootargs); nand read.e 0x800000 0x100000 0x400000; bootm 0x800000

but it gives me the error
Code:
## Error: "rootfstype=jffs2" not defined

This is what print gives me
Code:
baudrate=115200
loads_echo=0
rootpath=/mnt/ARM_FS/
bootargs_root=root=/dev/nfs=rw
standalone=fsload=0x2000000
CASset=min
MALLOC_len=1
ethprime=egiga0
bootargs_end=:::DB88FXX81:eth0:none
image_name=uImage
ethaddr=00:50:43:9a:16:07
ethmtu=1500
mvPhoneConfig=mv_phone_config=dev0:fxs,dev1:fxs
mvNetConfig=mv_net_config=(00:11:88:0f:62:81,0:1:2:3),mtu=1500
usb0Mode=host
yuk_ethaddr=00:00:00:EE:51:81
nandEcc=1bit
netretry=no
rcvrip=169.254.100.100
loadaddr=0x02000000
ethact=egiga0
arcNumber=2097
bootargs=rootfstype=jffs2 console=ttyS0,115200 mtdparts=orion_nand:0x400000@0x100000(uImage),0x1fb00000@0x500000(rootfs) rw root=/dev/mtdblock1 rw ip=192.168.1.1:192.168.1.254:192.168.1.254:255.255.255.0:DB88FXX81:eth0:none
console=console=ttyS0,115200=mtdparts=orion_nand:0xc0000@0(uboot)ro,0x1ff00000@0x100000(root)
bootcmd=nand read.e 0x800000 0x100000 0x400000
stdin=serial
stdout=serial
stderr=serial
mainlineLinux=yes
enaMonExt=no
enaCpuStream=no
enaWrAllo=no
pexMode=RC
disL2Cache=no
setL2CacheWT=yes
disL2Prefetch=yes
enaICPref=yes
enaDCPref=yes
sata_dma_mode=yes
netbsd_en=no
vxworks_en=no
bootdelay=3
disaMvPnp=no
autoload=no
enaAutoRecovery=yes

Environment size: 1150/131068 bytes
Logged

Whatboy
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 16


View Profile
« Reply #2 on: April 27, 2011, 05:12:32 AM »

GOOD NEWS: I am half smort!!!

Found the sheevaplug installer, did what it told Me to do, but now booting the Kernel, gives Me garbage...

Like:
Code:
Starting kernel ...

Uncompressing Linux... done, booting the kernel.
$+˔BV��j4�*aq-��jAz�)IP��,P�jYRL�i,��)u�
                                        _3�gA\�m��iJ:YF-(�kQ;��v�e{��_6�;Qq�PEt�5Fmq+�4-JA(�k�sje1��q�GQs�UE�UEt-�@ ,+�b3�

The environment console is chopped to:
Code:
console=a0000
e=ttyS0,115200 mtdparts=nand_mtd:0xc0000@0(uboot)ro,0x1ff00000@0x100000(root)
Logged

pingtoo
Sr. Member
****

Karma: 15
Posts: 318


View Profile
« Reply #3 on: April 27, 2011, 06:12:17 AM »

So I guess you went back to an older kernel, please see this thread http://plugcomputer.org/plugforum/index.php?topic=2002.0

Good luck Smiley
Logged

Good Luck Smiley

Whatboy
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 16


View Profile
« Reply #4 on: April 27, 2011, 06:37:26 AM »

Yes, I did, Found this thred http://www.plugcomputer.org/plugforum/index.php?topic=3680.0 and now it is back...  Grin
Logged

Pages: [1]
Print
Jump to: