• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
Pages: [1]
Author Topic: Weird problem with mmc card being mounted readonly  (Read 1258 times)
mgillespie
Full Member
***

Karma: 8
Posts: 239



View Profile
« on: February 01, 2010, 03:39:51 AM »

My server has been stable for many months, however yesterday I did two things:

1/ Updated to 2.6.32.7 cxbiker kernel.
2/ Update debian squeeze packages.

Last night I got a couple of errors from cron saying that /var is readonly (I have most of my system on nand, but have /var mounted on SDcard).  I did a check and /var was listed as being mounted as readonly.

What is weird, is the system uptime was in weeks, and it certainly wasn't readonly earlier that day (as the cron would be moaning every hour).

Even stranger today, I couldn't access the system via SSH, and had to reboot it to get access.   I can access it again now, and /var on mcc is rw.

Anyone got any ideas what may have occured?
Logged

fragfutter
Sr. Member
****

Karma: 12
Posts: 280


View Profile
« Reply #1 on: February 01, 2010, 09:19:26 AM »

check mount options that do a remount ro on error.

Problem with var is, that it contains your log, so you most likely don't see the errormessage in the logfile.
Logged

birdman
Sr. Member
****

Karma: 4
Posts: 443


View Profile WWW
« Reply #2 on: February 01, 2010, 06:28:55 PM »

What is weird, is the system uptime was in weeks
In which case you didn't update to cxbiker's 2.6.32.7, as that would have required a reboot.
[That is, unless your Plug is like a system at work, which seems to claim an uptime of 85+ days immediately after reboot when work has been done on the system board - but that's not a Plug]
Logged

Pages: [1]
Print
Jump to: