• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
Pages: [1]
Author Topic: accidentally erase u-boot on my sheevaplug  (Read 2414 times)
technolust
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 10


View Profile
« on: January 02, 2010, 02:51:00 PM »

Hi everybody,

I accidentally erased u-boot from nand.
Now my sheevaplug did't boot anymore. I only see a dark screen over my serial console.
Someone know what to do now?

I tried the Sheevaplug Installer 1.0 on win xp.
But 'runme.exe nand' from the command prompt results in the following error message:
'Error unable to open ftdi device: device not found'
(I don't know why, because the seria ???l console with putty worked without problems before I acccidentally erased u-boot)

Thanks & Greetings
Michael
Logged

rooster
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 8
Posts: 311


View Profile
« Reply #1 on: January 03, 2010, 03:54:00 AM »

have you installed all prerequisites on your PC?
http://plugcomputer.org/plugforum/index.php?topic=717.msg5672#msg5672
Logged

technolust
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 10


View Profile
« Reply #2 on: January 03, 2010, 10:53:57 AM »

yes, i tried all steps but it didn't work nevertheless.
i will now install vmware player and a linux-distribution and will try it that way

greetings
michael
Logged

technolust
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 10


View Profile
« Reply #3 on: January 03, 2010, 12:10:10 PM »

Hello again,

I have now installed VmwarePlayer with Ubuntu 9.10 to try it that way.
I installed libftdi1 as described in the wiki.
Then I add ftdi_sio to the kernel:
'modprobe ftdi_sio vendor=0x0403 product=0x6010'
(I get the vendorid and  productid with the tool usbdeview)

In the virtual machine I download the Installer and changed the vendor und product id also in sheevaplug.cfg

I connect the sheevaplug und run lsusb to check if it is recognized. I see:
...
Bus 002 Device 006: ID 0403:6010 Future Technology Device International, Ltd FT2232C Dual USB-UART/FIFO IC
...

And think this looks good. So I start 'sudo php runme.php nand'
but after a view lines of screen-output I see at the end again:
'Error: unable to open fdti device: device not found'

Have someone a hint for me?
Greetings
Michael
Logged

technolust
Newbie
*

Karma: 0
Posts: 10


View Profile
« Reply #4 on: January 03, 2010, 12:30:58 PM »

Hello again,

the problem is solved. I forget to delete the line:
ft2232_device_desc "SheevaPlug JTAGKey FT2232D B"
in the sheevaplug.cfg

On Win XP I did that and had no success.
In the virtual machine it works now!

Topic can closed!

Thanks
Michael
Logged

Pages: [1]
Print
Jump to: