• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
  Show Posts
Pages: [1]
1  Linux Stuff / Kernel / Re: usb hid device not working, not showing up in /dev on: September 13, 2009, 03:28:25 AM
actually you were wrong :-)

the kernel from http://sheeva.with-linux.com/sheeva/ (2.6.30.6) has the usbhid part compiled in,
and did NOT compile with hiddev support :-(
the problem is i could not compiled the module again because its alread in the kernel.

so i complied the whole kernel new , and now all works fine.

please someone when compiling the kernel for http://sheeva.with-linux.com/sheeva/
compile in as much as possible, otherwise its no use.
2  Linux Stuff / Kernel / Re: usb hid device not working, not showing up in /dev on: September 11, 2009, 12:14:21 AM
Well 0d50:0008 doesn't show up in the standard sets of usb ids (at http://www.linux-usb.org/usb.ids), so it looks as though something has edited your system files.  And I suspect that a rule for udev/hald was added at the same time?

thanks for the answer.
so what do i do now? i dont know too much about udev?
3  Linux Stuff / Kernel / usb hid device not working, not showing up in /dev on: September 10, 2009, 10:42:05 AM
i have a usb device to switch a power socket (220V via relais) on and off.
i like to use in with the sheeva plug.

on my normal x86 linux box with kernel 2.6.29.5-0.4.smp.gcc3.4.x86.i686 i get this, when i plug in the device
[its actually an openfiler distro :-)]

usb 3-2: new low speed USB device using ohci_hcd and address 4
usb 3-2: New USB device found, idVendor=0d50, idProduct=0008
usb 3-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
usb 3-2: Product: USB-Switch
usb 3-2: Manufacturer: Cleware GmbH
usb 3-2: SerialNumber: 000EBAC
usb 3-2: configuration #1 chosen from 1 choice
generic-usb 0003:0D50:0008.0002: hiddev96: USB HID v1.00 Device [Cleware GmbH USB-Switch] on usb-0000:00:03.1-2/input0

and i get this device in /dev:
crw-rw----   1 root root 180,  96 Sep 10 17:50 hiddev0

on the sheeva i get these messages (kernel 2.6.30.5):
usb 1-1: new low speed USB device using orion-ehci and address 3
usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
generic-usb 0003:0D50:0008.0002: claimed by neither input, hiddev nor hidraw

and no device in /dev

any ideas whats wrong?
Pages: [1]