• Home
  • Help
  • Search
  • Login
  • Register
  Show Posts
Pages: [1]
1  Hardware and U-Boot firmware / Hardware / Re: Plug in SD card - system turns off on: June 30, 2009, 12:49:13 PM
OK. Saw the README/install script that came with rc8 and it worked fine. BUT, that did not solve the problem. So I took the plug apart and did a disconnect/connect on both ends of the cable. It looks like that helped, kind of. When I now insert the SD, it will still do a sudden power off, but then it reboots while the SD card is still in the slot, so once it reboots, I at least have access to the drive. Previously, it would stay powered off until I removed the SD card. Once the card is in, when I apply inward pressure to it, the machine reboots again. So, it looks like some type of electrical/mechanical HW problem. I'll try another SD card tomorrow and see what that does.
2  Hardware and U-Boot firmware / Hardware / Re: Plug in SD card - system turns off on: June 30, 2009, 07:15:49 AM
Thanks for the help. I would like to try the new kernel before opening the plug up to check wiring so I've downloaded the 2.6.30-rc8 image, modules, and config file. Can someone please point me to a good How-To that covers installing a new kernel and associated files. Obviously others have figured it out, but I'm having a hard time determining exactly what to do. In response to another's question, I'll get a different SDHC card (different brand) and try it out. Thanks.
3  Hardware and U-Boot firmware / Hardware / Plug in SD card - system turns off on: June 25, 2009, 02:35:18 PM
Just started fiddling with my plug today and was able to get the basics accomplished - ssh, serial login, webserver downloaded, etc. works like a champ. 

UNTIL I plugged in an 8GB SDHC card. Everything just went dead. All lights out, lost ssh, etc.  When I pull the card out, it reboots.

Any ideas on what is causing this or did I get a defective unit out of the box?
Pages: [1]